Zaključil se je junijski Enostaven veganski izziv

 

novica_evi_jun-14.jpg

Od 1. do 30. junija 2014 je v Sloveniji potekal tretji večji organizirani Enostaven veganski izziv v organizaciji Slovenskega veganskega društva, v katerem je sodelovalo 299 ljudi. Enostaven veganski izziv sicer poteka vsak mesec (začenši s prvim dnem v mesecu; več informacij in prijava: www.vegan.si/EVI), dvakrat letno pa v društvu organiziramo medijsko odmevnejši izziv z vključenimi predavanji za veganske začetnike, kuharskimi delavnicami in razpisanimi nagradami za tiste, ki izziv uspešno opravijo.

Predavanja in delavnice v času izziva
Uvodna predavanja junijskega izziva so potekala na velikem veganskem pikniku, Vegafestu, ki se je v Mostecu odvil v nedeljo, 18. maja. Svoje znanje in izkušnje so delili Urban in Jasmina Praprotnik, Aleš Kacijan, mag. Miloš Židanik, dr. med., mag. Marko Čenčur, Stanko Valpatič in Jelena Dimitrijević. Poleg tega smo med izzivom organizirali kar nekaj predavanj in kuharskih delavnic, na katerih so si lahko novopečeni vegani nabrali novega znanja o veganstvu in veganski prehrani: poletna Vegafridaya v Mariboru in Kopru, vegansko kuharsko delavnico z Jeleno Dimitrijević in idejno kuharsko delavnico KamAlaCard.

Nagradno žrebanje
Izmed vseh, ki so sodelovali v izzivu, in so obenem uspešno opravili izziv, smo izžrebali tri nagrajence:
1. nagrada – veganski prehranski izdelki v vrednosti 100 € (Prema): Tomi Toth, Koper
2. nagrada – veganski kozmetični izdelki v vrednosti 70 € (OrCa): Andreja Malnar, Koper
3. nagrada – darilni bon v vrednosti 40 € (Loving Hut Maribor): Andreja Roškar, Maribor

Vsem nagrajencem čestitamo!

Veganska statistika
Pri izzivu je sodelovalo 38 mentorjev, ki so nudili svojo pomoč in podporo. Veganskega mentorja je zahtevala polovica vseh prijavljenih. Od oseb, ki so izpolnile zaključni vprašalnik po koncu izziva, jih je kar 76 % uspešno opravilo izziv. Sodelujoči bodo v večini še naprej ostali vegani ali pa vsaj poskušali v svojo prehrano vključevati čim večji delež rastlinske prehrane, za kar jim iskreno čestitamo! Čestitke in zahvale tudi vsem sodelujočim v izzivu in mentorjem.

Sponzorji izziva:

 

 

logo_prema-14.jpg

logo_orca-14.png

logo_lh_mb.jpgObjavljeno: 15. julij 2014