Začel se je Enostaven veganski izziv

Objavljeno: 1. oktober 2013

Danes se je začel že drugi 30-dnevni enostaven veganski izziv, na katerega se je prijavilo 439 udeležencev. Za njih bo skrbelo 44 mentorjev, ki bodo poleg vsakodnevnih e-mailov z informacijami neprecenljiva pomoč in spodbuda pri prvih korakih v veganstvo.

Tokrat vzporedno potekajo trije izzivi: klasični veganski izziv, SOS veganski izziv in presni veganski izziv. Sprejetje veganskega izziva za udeležence pomeni, da se bodo prehranjevali samo z rastlinsko prehrano brez kakršnihkoli živalskih produktov, kot so meso, ribe, mleko in mlečni izdelki, jajca in med, ter brez ostalih sestavin živalskega izvora. Udeležence se spodbuja, da tudi na drugih področjih življenja začnejo uporabljati izdelke, katerih pridobivanje ne povzroča trpljenja živalim (na primer izdelki za osebno nego, kozmetični, modni in gospodinjski izdelki). 

Kako je bilo na prejšnjem veganskem izzivu si lahko preberete med odzivi udeležencev, če pa vas zanima, kaj bodo udeleženci letos jedli, si oglejte jedilnike za vsakega od tridesetih dni.

Slovensko vegansko društvo želi vsem udeležencem izziva prijetnih 30 veganskih dni.

novica_izziv_zacetek.jpg