V Avstriji se odpira prvi veganski supermarket

Objavljeno: 17. julij 2013

Pred kratkim smo poročali, da je v Avstriji veganstvo v razcvetu in da je že 40.000 Avstrijcev veganov. Danes pa iz Avstrije prihaja nova vesela vest – jutri se na Dunaju namreč odpira prvi veganski supermarket v Avstriji. 400 kvadratnih metrov velika trgovina, ki jo dopolnjuje 100 kvadratnih metrov velik bistro, bo imela na voljo okoli veganskih 4.000 izdelkov, od katerih bo kar 75 % iz ekološke pridelave.

Lastnika Stefan in Josephine Maran sta svojo prvo trgovino z zdravo prehrano odprla že leta 1998, odkar pa sta pred letom dni oba postala vegana, sta se odločila iz ponudbe odstraniti vse izdelke živalskega izvora. »Ne marava biti na drugem mestu« pravita. 40.000 avstrijskih veganov, od tega približno 15.000 Dunajčanov, je potencial, ki ga nameravata izkoristiti. Pri tem računata tudi na vse večje število ljudi, ki na novo odkrivajo svet veganstva.

Prepričana sta, da bo goste pritegnil tudi bistro, v katerem bodo gostje lahko dobili kruh, slaščice, kavo, pa tudi dnevna kosila. Organizirani bodo tudi kuharski tečaji, ki bodo orientirani predvsem na pripravo tradicionalnih avstrijskih jedi.

Če boste obiskali Dunaj, boste trgovino Maran Vegan našli na naslovu Stumpergasse 57. Mi pa si nadvse želimo, da nam v veganske supermarkete kmalu ne bo treba več hoditi čez mejo.

    

    maranvegan.jpg

Povtezo po: http://www.biorama.at/maran-vegan-eroffnet-als-erster-veganer-supermarkt-in-osterreich/