Število veganov v Nemčiji se je v zadnjih treh letih povečalo za 800 %!

Objavljeno: 13. junij 2013

Nedavno objavljena članka nemškega kanala DW razkrivata, da se rast veganske populacije v Nemčiji še naprej povečuje. Čeprav Nemčija velja za kulinarično državo, v kateri pojedo veliko mesa, pa je v njej več kot 40 vegetarijanskih restavracij in kar 600.000 veganov, kar je 8-krat več kot pred tremi leti. Ta hiter porast je v glavnem posledica večje dostopnosti informacij, ki jih ima javnost o rastlinski prehrani, ter dostopnosti alternativ živil živalskega izvora v trgovinah.

Prav Nemčija je bila prva evropska država, v kateri se je odprl prvi veganski supermarket, ki se imenuje Veganz. Ustanovil ga je nekdanji direktor avtomobilske družbe Daimler, Jan Bredack, ki je opustil delo v podjetju, ki med drugim proizvaja tudi avtomobile znamke Mercedes-Benz, da se je lahko posvetil veganstvu.

Supermarket Veganz, ki se nahaja v glavnem mestu države Berlinu, ponuja več kot 6.000 veganskih izdelkov. Prvi dve trgovini v Berlinu dnevno obišče povprečno 400 strank, njen dobiček znaša 4 milijone dolarjev na leto. Po uspehu prvih trgovin v Berlinu je Jan odprl še podružnico v Frankfurtu in dodaja, da namerava v naslednjih treh letih odpreti še 20 podružnic z namenom širjenja blagovne znamke Veganz po vsej Evropi.

Veganz je prvi veganski supermarket v Evropi.

Vir: http://vista-se.com.br/redesocial/veganismo-cresceu-800-nos-ultimos-3-anos-na-alemanha/

novica_nemcija_800.jpg