Prva ameriška veganska mesnica se odpira v Minneapolisu

novice-mesnica-3.jpg

 

V ameriškem Minneapolisu se odpira prva veganska mesnica - Rastlinojedi mesar (The Herbivorous Butcher). Brat in sestra Kale in Aubry Walch se po uspešni kampanji na Kickstarterju, kjer sta presegla svoj cilj zbrati 50.000 dolarjev, iz stojnice na minneapolskem kmetijskem sejmu selita v povsem svoj zidani dom. (In da, njegovo ime je res Kale (sl. kodrolistni ohrovt)!)

Dvojica je leta izpopolnjevala in izumljala povsem svoje recepte za brezmesno meso. Po odprtju lokala, 23. januarja, bosta ponujala 35 veganskih mesnih izdelkov, sirov in maslo. Lokal bo ponujal nekaj za vsakogar, od jalapeño čedar klobas do Huli Huli havajskih reber in slanine prelite z javorjevim sirupom,. Svojo ponudbo ročno izdelanih veganskih sirov bosta razširila z okusi kot so Camembert in Havarti s koprom.

Ti izdelki niso le zagotovljeno okusni, ampak imajo tudi potencial, da neštetim živalim prihranijo vseživljenjsko trpljenje na farmah.

 

novice-mesnica-2.jpg

novice-mesnica-1.jpg

 

Vir: America’s First-Ever Vegan Butcher Shop Opening in Minneapolis
Prevod in priredba: Monika Lavrič
Objavljeno: 17. januar 2016