Najboljši burger na svetu je veganski

novica-najboljsi-burger.jpg

 

Brezmesni burger je bil razglašen za najboljšega na svetu. Gre za slavni 6 dolarjev vredni Superiornostni Burger (Superiority Burger), ki ima popolnoma vegansko pleskavico in je po mnenju revije GQ v vsej svetovni ponudbi najokusnejši. 

Občudovanja vreden dosežek. Ljudje se navdušujejo nad okusom in teksturo krepkega oreščkastega burgerja, vendar nihče ne ve natančno, kaj vsebuje – le da nobena žival ni bila ubita zanj. Postrežejo ga v štručki s solato, paradižnikom, kislimi kumaricami in omako.

Lastnik newyorškega lokala East Village Superiority Burger, Brooks Headley, želi, da sestavine ostanejo skrivnost (le kdo mu lahko zameri?). Za Wall Street Journal pa je spregovoril o vzponu brezmesnih burgerjev. ''Ne potrebujem nekaj nerazpoznavno mesnega, da bi se počutil, kot da jem hamburger,'' je povedal Brooks. Nekdanji punk rock bobnar, ki se je prelevil v kuharja, je zatrdil, da v samem dejanju uživanja burgerja ni pomembna le pleskavica in govedina, ki je (ali ni) v njej. ''Obrok z burgerjem je tako ikoničen in tipično ameriški, vendar smisel ni le v pleskavici,'' pravi. ''Pomembo je tudi cmokanje kruha, hrustanje solate in izrazit okus kečapa – v vsem tem je nekaj prvinsko zadovoljujočega.'' In zakaj ne bi potem raje jedli take, v katerih ni mesa? 

 

Vir: The best burger in the world has been announced – and it has no meat in it 
Prevod in priredba: Monika Lavrič
Objavljeno: 16. november 2015