Knjižni novosti: Celota in Prevare z dietami z malo ogljikovih hidratov

 

novica_celota_prevare.jpg 

Pri založbi Sitis sta izšli knjigi Colina Campbela Celota in Prevare z dietami z malo ogljikovih hidratov.

Colin Campbell: CELOTA - Ponovni premislek o znanosti o prehrani

Pohvale knjige:

Celota je prepričljiv primer, da osredotočenost sodobne nutricionistike na posamezna hranila vodi do množične zmede s tragičnimi zdravstvenimi posledicami. Nova paradigma dr. Campbella bo spremenila način našega razmišljanja o hrani, s čimer bo lahko izboljšala življenje milijonov ljudi in prihranila na milijarde dolarjev izdatkov za zdravstveno varstvo.
–BRIAN WENDEL, ustvarjalec in izvršni producent filma Forks Over Knives

Po branju Kitajske študije in drastični spremembi svoje prehrane, ki je sedaj sestavljena iz več celovite rastlinske hrane, ki jo priporoča dr. Campbell, je moja kariera dosegla vzpon... Pomislil sem: “Zakaj se vsakdo ne prehranjuje na ta način?” Ta nova knjiga, Celota, zelo jasno odgovarja na vprašanja. Ne bodite nikoli več zmedeni glede prehrane.
–TONY GONZALEZ, Atlanta Falcons, 16 let igralec v ligi NFL, največkrat dosegel “tight end”

T. Colin Campbell razkriva, kako in zakaj vlada toliko zmede glede hrane in zdravja ter kaj lahko storimo v zvezi s tem. Njegova razlaga je elegantna, iskrena, provokativna in daljnosežna in nudi rešitve za krizo zdravstvenega sistema.
–DR. DEAN ORNISH, ustanovitelj in predsednik Raziskovalnega inštituta za preventivno medicino; avtor knjižne uspešnice Dr. Dean Ornish’s Program for Reversing Heart Disease

V življenju je zelo malo stvari, ki spremenijo pravila igre, a ta knjiga je resnično ena od njih. Preberite jo in se pripravite na polet proti nebu.”
–KATHY FRESTON, avtorica knjižnih uspešnic New York Timesa The Lean in Quantum Wellness

Vodilni ameriški nutricionist T. Colin Campbell pogumno in prepričljivo opisuje, kako redukcionistična paradigma prežema znanost, medicino, medije, farmacevtsko industrijo in človekoljubne organizacije ter preprečuje javnosti dostop do resnice o prehrani za doseganje optimalnega zdravja.
–DR. CALDWELL ESSELSTYN ML., avtor knjižne uspešnice Prevent and Reverse Heart Disease

Dr. T. Colin Campbell je najbolj vpliven nutricionistični znanstvenik preteklega stoletja. Njegovo delo je rešilo že na stotisoče življenj.
–DR. JOHN McDOUGALL, ustanovitelj in medicinski direktor McDougallovega programa

Dr. Colin Campbell nam je odprl oči s Kitajsko študijo. V Celoti dr. Campbell neustrašno natančno pokaže, kako je naše razumevanje prehrane in zdravja skrenilo s prave poti ter kako se lahko vrnemo nanjo. Ta čudovito in jasno napisana knjiga, ki vam daje moč, bo za vedno spremenila način vašega razmišljanja o zdravju, hrani in znanosti.
–NEAL BARNARD, ustanovitelj in predsednik Odbora za odgovorno medicino

 

Colin Campbell: PREVARE z dietami z malo ogljikovih hidratov

Refren diet z malo ogljikovih hidratov je že znan: Kruh je slab za vas. Maščoba ni pomembna. Ogljikovi hidrati so pravi razlog, da ne morete shujšati.

Svet z malo ogljikovih hidratov, ki ga je ustvaril dr. Atkins, se še naprej širi. Diete z malo ogljikovih hidratov, od South Beach diete do Zone in drugih, milijoni ljudi prakticirajo kot načine za hujšanje. Trženje teh diet se lahko razlikuje, vendar sta vsem skupni dve ključni komponenti: zavračanje ogljikovih hidratov ter poudarek na kalorijah iz beljakovin – ali mesa – in maščobe. Celo najnovejši dietni trend, Paleo dieta, je navzlic svoji osredotočenosti na (do neke mere) celovito hrano samo še ena različica istih strahov pred ogljikovimi hidrati.

V delu Prevare z dietami z malo ogljikovih hidratov dolgoletni vodilni svetovni strokovnjak na področju znanosti o prehrani dr. T. Colin Campbell, soavtor knjižnih uspešnic Kitajska študija in Celota, opisuje, kje in kako se zagovorniki diete z malo ogljikovih hidratov motijo, od kje izvira prepričanje, da so ogljikovi hidrati slabi, in zakaj se ohranja kljub vsem dokazom o nasprotnem. Hrana, ki jo zavajajoče imenujejo “ogljikovi hidrati”, ni vsa sestavljena enako – če jo obravnavamo na tak način, ima to velike neželene posledice za naše zdravje in dobro počutje, povezano s prehrano.

Če razmišljate o dieti z malo ogljikovih hidratov, si najprej preberite to knjigo. Spremenila bo način vašega razmišljanja o tem, kar jeste – in tem, kako bi se morali prehranjevati, da bi dolgoročno shujšali in optimizirali svoje zdravje.

O AVTORJIH:

Dr. T. COLIN CAMPBELL je že več kot 50 let v ospredju raziskovanja prehrane in je avtor več kot 300 strokovnih in znanstveno raziskovalnih člankov. Njegova zapuščina, Kitajska študija, ki jo je napisal v soavtorstvu s svojim sinom Thomasom Campbellom II., dr. med., je od svoje objave leta 2005 stalno na seznamu mednarodnih knjižnih uspešnic. Na univerzi Cornell je upokojeni zaslužni profesor za nutricionistično biokemijo, ki nosi naziv Jacoba Goulda Schurmana, je soavtor več strokovnih poročil glede prehranske in zdravstvene politike ter veliko predava po svetu o reševanju krize zdravstvenega varstva s pomočjo malo znanih, vendar upoštevanja vrednih učinkov prehrane.

Dr. HOWARD JACOBSON je svetovalec za trženje na spletu, zdravstveni izobraževalec in ekološki vrtnar iz Durhama v Severni Karolini. Na univerzi Temple je magistriral iz javnega zdravja in doktoriral iz zdravstvenih študij, medtem ko je na Princetonu diplomiral iz zgodovine. Howard vodi agencijo za trženje na spletu in je avtor knjige Google AdWords For Dummies.

 

Objavljeno: 3. avgust 2014