Izšle so simpl sladice

novice_simpl-sladice.jpg

 

“Že res, da so lahko veganske sladice povsem enako okusne kot tiste z jajci in mlečnimi izdelki, a za njih potrebuješ cel kup dragih in težko dostopnih sestavin.”

Nova knjiga Simpl sladice dokazuje, da je seveda lahko drugače! Eva Žontar, certificirana svetovalka za rastlinsko prehrano, biologinja in dolgoletna veganka, je v njej zbrala 60 avtorskih receptov za veganske sladice iz manj kot petih sestavin. Njihova posebnost je poleg enostavnosti tudi ta, da jih lahko jemo kar kot samostojen obrok, tako zdrave so. Sladica za zajtrk, kosilo ali večerjo? Ja, in po njej se bomo počutili odlično!

Knjiga se osredotoča na zdrav življenjski slog, zato spremljajo recepte tudi nasveti za večjo vitalnost, naravno in živalim prijazno nego telesa ter vaje za moč in sproščanje.  V knjigi najdemo tudi nasvete za nadomeščanje jajc, mleka, olja in rafiniranega sladkorja. Vsi recepti so brez rafiniranega sladkorja in izolirane maščobe, večina pa je še brez oreščkov in glutena, da lahko v njih uživajo tudi alergiki.

Knjiga je izšla pri založbi Planet in jo lahko po ceni 25 € naročite na njihovi spletni strani.

Za pokušino nam Eva ponuja tri izvrstne recepte:

 

 

Objavljeno 8. avgust 2016