Enostavni veganski izziv v Sloveniji!

Avstralska organizacija za osvoboditev živali je v sodelovanju s Slovenskim veganskim društvom organizirala prvi 30-dnevni enostavni veganski izziv v Sloveniji in na ta način prijavljene udeležence spodbudila, da se 30 dni zapored prehranjujejo vegansko. V obdobju od 10. marca do 9. aprila 2013 je izziv opravljalo kar 583 ljudi, od tega jih je 337 zahtevalo veganskega mentorja, ki so jim pomagali pri vprašanjih in jih spodbujali na njihovi poti. Mentorsko pomoč je nudilo kar 65 mentorjev, poleg njih pa je pri izzivu na tak ali drugačen način pomagalo še 135 oseb.

Pred začetkom izziva so bila organizirana uvodna predavanja, na katerih so mag. Marko Čenčur, Urban Praprotnik in Blaž Babnik predstavili veganstvo iz različnih vidikov. Posnetke predavanj si lahko ogledate tukaj.

V ponedeljek, 15. aprila, ob 17h bo na Linhartovi cesti 13 v Ljubljani organiziran zaključni dogodek,  na katerem se bodo v nagradnem žrebanju za 3 glavne nagrade potegovali vsi tisti, ki ob prijavi še niso bili vegani, in so hkrati uspešno opravili izziv. Vsi prisotni na dogodku se bodo potegovali v žrebanju za obilo dodatnih nagrad, nastopili pa bodo tudi Ivan Soče, Mladen Krsnik, Milan Mrđenović in Jadranka Juras, ki bodo delili svoja znanja in izkušnje. Vabljeni ste torej vsi, tudi tisti, ki niste sodelovali v izzivu.

Ekipa Enostavnega veganskega izziva se vsem sodelujočim zahvaljuje za prijavo na izziv in krasne komentarje, ki smo jih dobili od vas (nekaj si jih lahko ogledate spodaj). Prav tako pa iskrena hvala tudi vsem mentorjem in ostalim, ki ste pomagali – brez vas izpeljava tega čudovitega projekta ne bi bila možna!

Udeleženci izziva so povedali:

Hvala čudoviti mentorici za podporo pri veganskem izzivu, za njene odlične recepte in vzpodbudo ter neomajno voljo. Vidi se, da deluje iz svojih bogatih izkušenj ter s srcem in v dobro vseh bitij na tem planetu. Celotni ekipi pa čestitam za zares kvalitetno izveden izziv, podprt ne samo z recepti, temveč mnogo drugimi informacijami, predavanji, linki ...

Zelo sem vesela, da sem s sodelovanjem v izzivu dobila veliko novih idej za pripravo veganskih jedi in da sem se udeležila zelo koristnega začetnega srečanja, zelo se že veselim končnega srečanja.

… bili ste super...vaši maili so bili res poučni. Izvedela sem toliko novih stvari, da o receptih sploh ne govorim.

Z organizacijo tega izziva sem bil zelo zadovoljen, tako da še tako naprej s podobnimi dogodki in izzivi!

Več kot bo takšnih in podobnih stvari več bo isto mislečih ljudi!

Vesela sem, da ste se lotili izziva in dali priložnost vsem tistim, ki smo že bili na robu in vendarle oklevali, da spoznamo veganstvo na odličen, voden in dobro organiziran način.

Zanimiva ideja, želim še več takšnih akcij, saj le tako ljudje spoznajo veganstvo in ugotovijo, da lahko brez živil živalskega izvora pripraviš zelo dobro in kvalitetno hrano.

Hvala idejni vodji za realizacijo izziva. Sama sem izvedela veliko novega, pridobila veliko novih idej glede priprave hrane, na vaši strani imate super še v slikah prikazane veganske izdelke. Meni je izziv prinesel možnost, da lahko vprašam kaj me zanima in hvala za slastne recepte.

Veganski izziv se mi zdi super način, da ta tip prehranjevanja približate ljudem. O veganstvu sem že večkrat razmišljala ,a se sama ne bi spravila k tem. Upam, da se je še veliko ljudi odločilo enako kot jaz in ostalo na veganski prehrani. Hvala!

Super izziv, vesela sem, da sem ga sprejela in uspešno zaključila. :)