Četrti Enostaven veganski izziv je za nami

novica-konec-evi-april-15.jpg

 

V soboto, 9. maja, se je z zaključnim dogodkom končal četrti večji Enostaven veganski izziv. Na njem je sodelovalo 605 udeležencev, ki so 30 dni prejemali elektronska sporočila z dnevnimi jedilniki, poučnimi članki, zanimivimi prispevki in uporabnimi nasveti za lažji prehod na veganski način prehranjevanja in življenja.

296 udeležencev je želelo med izzivom pomoč veganskega mentorja, na katerega so se med izzivom lahko obrnili po nasvet in spodbudo. Mentorjev je bilo 35 - vsakemu od njih gre posebna zahvala za pomoč.

Poleg vsakodnevnih elektronskih sporočil smo za udeležence Enostavnega veganskega izziva organizirali uvodno predavanje, kuharsko delavnico in zaključni dogodek. Na uvodnem predavanju je Aleš Kacijan govoril o temeljih zdrave prehrane. Predavanju je sledila pogostitev, ki jo je pripravil Loving Hut Ljubljana in prostovoljci Slovenskega veganskega društva. Utrinke s predavanja si lahko ogledate v Facebookovi fotogaleriji. Kuharsko delavnico smo organizirali v gostilni Skuhna, udeleženci pa so se naučili pripraviti šest različnih jedi. Slike iz dogodka najdete v galeriji. Na že omenjenem zaključnem dogodku pa sta predavala mag. Marko Čenčur, ki je govoril o izgovorih za uživanje mesa in razlogih, zakaj ti izgovori ne držijo, ter Jadranka Juras s predavanjem o odnosu človeka do živali. Vse skupaj smo zaokrožili z veganskim golažem in mafini. Kako je bilo na dogodku si oglejte v fotogaleriji.

 

 

Nagrade so prispevali:

 

Na zaključnem dogodku smo izžrebali nagrajence nagradne igre Enostavnega veganskega izziva:

logo_prema-14.jpg1. nagrado prejme Maruša Ferjančič (veganski izdelki v vrednosti 150 €, ki jih podarja trgovina Prema),

 

loving-hut.png2. nagrado prejme Tina Perko (darilni bon v vrednosti 70 €, ki ga podarja Loving Hut Ljubljana),

 

logo_kalcek.jpg

3. nagrado prejme Tanja Šinkovec (veganski izdelki v vrednosti 40 €, ki jih podarja trgovina Kalček).

 

Nagrajenkam iskreno čestitamo za nagrade in za uspešno opravljen Enostaven veganski izziv.

 

Slovensko vegansko društvo bo večji Enostaven veganski izziv s predavanji in spremljevalnimi dogodki ponovno organiziralo jeseni. Že zdaj pa se lahko prijavite na naslednji izziv, ki se začne na začetku meseca junija.