366 maratonov v enem letu na rastlinski pogon

Objavljeno: 14. januar 2014

Avstralski par, 68-letni Alan Murray in 64-latna Janette Murray Wakelin, je v letu 2013 pretekel 15.734.154 kilometrov ali boje rečeno en maraton vsak dan. To jima je uspelo na izključno rastlinski pogon – oba sta namreč presna vegana. Namen njunega teka je bil promocija dobrote in sočutja do vseh živih bitij. Ljudi sta osveščala o okoljski problematiki in o zdravem načinu življenja. S tekom sta želela spodbuditi ljudi, da sledijo svojim sanjam in s pomočjo pametnih odločitev izpolnijo svoje življenjske cilje. 

Njuna življenjska preobrazba, ki je pripeljala tudi do omenjenega tekaškega podviga, se je začela pred dobrim desetletjem, ko so zdravniki pri Janette odkrili raka na prsih in ji pripisali le še pol leta življenja. Odločila se je, da poskusi z zdravljenjem, ki zagovarja živo, vegansko prehrano. Zdaj pri svojih 64 letih uči in svetuje ljudem s podobnimi zdravstvenimi težavami. S 366 pretečenimi maratoni v enem letu pa sta skupaj z možem postala vzor za vse.

Več o njunem podvigu najdete na www.runningrawaroundaustralia.com.

Povzeto po: http://www.cok.net/blog/2014/01/vegan-couple-runs-one-marathon-a-day-for-366-days/ in http://www.runningrawaroundaustralia.com/index.html.

novica_233_maratonov.jpg

Foto: www.runningrawaroundaustralia.com