10 igralcev filma “The Avengers”, ki so vegani ali vegetarijanci

novica_benedict-cumberbatch.jpg

Benedict Cumberbatch

V času pred premiero filma "Avengers: Infinity War" je Cumberbatch, ki igra lik z imenom Doctor Strange, v intervjuju omenil svoj veganski način življenja. Na vprašanje o potovanju v Singapur je igralec dejal: "Da, jedel sem lokalno hrano, če je bila veganska." Nadalje je v intervjuju s 14-letno zvezdo Sophie Grace, ko je vprašala "Ti je všeč Nando's?", Cumberbatch odgovoril:  "Samo, če imajo vegansko izbiro."

Chris Hemsworth

novica_Chris-Hemsworth.jpeg

Med snemanjem "Thora" in "Avengers" je Hemsworth začel z vegansko prehrano, da bi ohranil formo. "Poskušali smo ugotoviti, ali bi lahko ohranil mišice kljub veganski prehrani in pravzaprav me je presenetilo, ker smo bili vsi mnenja, da moramo jesti živalske beljakovine, beljakovine, beljakovine. A vendar veliko beljakovin lahko dobite s fižolom.", je za Men's Magazine Fitness dejal zvezdnikov osebni trener Luke Zocchi. Čeprav ni jasno, ali bo Hemsworth ostal na rastlinski prehrani, ima nanj zagotovo vpliv njegov brat Liam. Liam in njegova partnerica, Miley Cyrus, sta vegana zaradi živali. Igralec je bil lani okronan za najbolj seksi vegana v Avstraliji.

Mark Ruffalo

novica_Mark_Ruffalo.jpg

Ruffalo, bolje poznan kot The Hulk, je resničen zagovornik varstva okolja in pravic živali. Zvezdnik pogosto uporablja svoj profil na Twitterju, da izrazi svoja stališča in spodbuja svoje privržence, da sodelujejo v kampanjah, kot je brezmesni dan. "Proizvodnja govedine pomeni ogromen ogljični odtis. Lahko jemo manj govedine, zakaj ne bi zmanjšali vnosa?" je igralec lani objavil na socialnih omrežjih.


Scarlett Johansson

novica_Scarlett-Johansson.jpg

Po poročilih je, podobno kot Chrisa Hemswortha, tudi Scarlett Johansson navdušila rastlinska prehrana, saj je želela ohraniti svojo postavo za vlogo Črne vdove (Black Widow). "Po številnih treningih in usposabljanjih ter surovi veganski hrani se ti mačji kostum zelo dobro prilega.", je prejšnji mesec zvezdnica izjavila za Ecorazzi. Johansson naj bi občasno še jedla presno rastlinsko hrano.


Chadwick Boseman

novica_Chadwick-Boseman.jpg

Boseman oz. Black Panther je nedavno v modni reviji Mr. Porter sebe opisal  kot "večinoma vegana". Za revijo je podal izjavo, da mu je njegov novi fitnes režim in veganski način življenja dal "morda najlepša leta njegovega življenja".


Peter Dinklage

novica_Peter-Dinklage.jpg

Dinklage, ki igra Eitri, je dolgoletni zagovornik pravic živali in vegan, ki je v preteklosti tesno sodeloval z organizacijo PETA. Igralec je spregovoril o pomenu skrbi za psa in posvojitvi iz zavetišča, potem ko je bilo razkrito, da se je po "Game of Thrones" povečalo število zapuščenih huskijev. "Prosim, prosim, če boste v svojo družino prinesli psa, poskrbite, da boste pripravljeni na takšno ogromno odgovornost in ne pozabite, da ga vedno, vedno posvojite iz zavetišča.", je dejal Dinklage.

Danai Gurira

novica_Danai-Gurira.jpg

Gurira, ki igra vlogo Okoye, je oboževalka sira iz indijskih oreščkov in kokosovega jogurta! Igralka je na svojem Twitter računu na svetovni dan veganov odgovorila na objavo ameriškega politika Coryja Bookerja, ki prav tako sledi rastlinski prehrani.

Winston Duke

novica_Winston-Duke.jpg

Duke oz. M’Baku se ukvarja s poučevanjem otrok o pomenu prehranjevanja z zelenjavo in sledenju veganskemu načinu življenja. V nedavnem intervjuju je zvezdnik celo razkril, da bi v primeru, če bi imel svoj tematski park, le-ta vključeval tudi veganski bar.

Dave Bautista

novica_Dave-Bautista.jpg

Bautista oz. Drax ni vegan samo zaradi svojega zdravja, ampak tudi zaradi živali. Igralec je nekoč na Twitterju delil posnetek otroka, ki je razložil, zakaj ne želi jesti živali. "Želim, da stojijo in da so srečne.", pravi deček. "Enostavno sem moral deliti #onelife," je objavil igralec.


Zoe Saldana

novica_Zoe-Saldana.jpg

Saldana, ki igra Gamoro, je nekoč za časopis Shape izjavila, da hoče, da družina sledi življenjskemu slogu brez mesa. "Začenjamo se prehranjevati v smeri, da postanemo vegetarijanska družina," je dejala.



Prevedla: Branka Dular
Vir: www.livekindly.co
Datum objave: 3.7.2018