Ljubljana National Animal Rights Day 2022

nard12.jpg

Kdaj: Nedelja 5.6.2022 ob 11.00
Kje? Prešernov trgu, Ljubljana

Shod bo potekal v nedeljo, 5. junija 2022, ob 11.00-12.00 na Prešernovem trgu. S tablami za pravice živali, majicami NARD in transparentom 'Naš planet je tudi njihov.' / 'Our planet, theirs too.' se bomo pridružili več kot 110 mestom po celem svetu, v katerih bomo ta dan imeli pogrebno slovesnost za vse milijarde živali, ki so v preteklem letu izgubile življenje zaradi prehrambene industrije.

Shod bo miren, tih in žalujoč, podoben slovesnosti na pogrebih. Namesto nas bodo govorili napisi na tablah s slikami živali iz hlevov, klavnic, kletk in mrež, laboratorijev in cirkusov. Napisi bodo v slovenskem in angleškem jeziku. Prebrali bomo deklaracijo pravic živali v slovenskem in angleškem jeziku, pod katero se bodo na koncu shoda lahko podpisali vsi sodelujoči in mimoidoči podporniki.

Po shodu bo od 13.30 dalje potekal Veganski piknik v Tivoliju, ki bo nasprotje pogrebne slovesnosti, saj je namenjen druženju aktivistov s shoda, preizkušanju okusne veganske hrane in pozitivni vzpodbudi k odločitvi za veganstvo. Na voljo bodo informativni letaki, mesto za prijavo na Veganski izziv in mize za veganske dobrote.

Vsak sodelujoči dobi majico NARD, ki jo lahko po shodu obdrži. Na pikniku bomo zbirali prostovoljne prispevke za kritje stroškov izvedbe shoda in naše nadaljnje delo za živali.