Koncert: Morrissey

dogodek_morrissey.jpg

Kdaj: 10. oktober 2015 ob 21:00

Kje: Hala Tivoli, Celovška 25, Ljubljana

Eden najvplivnejših glasbenikov na svetu, Steven Patrick Morrissey (najbolj znan preprosto po svojem priimku), bo 10. oktobra razvnel občinstvo s koncertom v ljubljanski Hali Tivoli.

Morrissey je goreč vegan in borec za pravice živali, oster politični kritik brez dlake na jeziku, nasprotnik britanske monarhije. Svoje misli je razkril v avtobiografiji 'Morrissey', ki je izšla leta 2013 in se je v Veliki Britaniji instantno uvrstila na prvo mesto najbolje prodajanih knjig.

Morrissey je najprej opozoril nase kot frontman kultnih The Smiths, ene najpomembnejših britanskih rock zasedb, ki je služila kot neke vrste most med punkom in kasnejšim brit popom. Z intelektualnimi in poetičnimi besedili, ki se v glavnem dotikajo tematike romantike in družbene odtujenosti in teatralno odrsko prezenco, je Morrissey kaj hitro našel zvesto publiko, ki mu goreče sledi še danes. The Smiths so korenito kulturno zaznamovali Veliko Britanijo in, navkljub relativno kratki diskografiji, ohranili svoj vpliv vse do danes. Med častilce The Smiths in Morrisseyja se med drugim štejejo tudi: Oasis, Blur, Suede, Pulp, Bono, OutKast, Radiohead, Arcade Fire, Deftones, Muse, Placebo, Dinosaur Jr., The National...

Več informacij o koncertu