Delavnica »Kako postati aktivist za pravice živali?«

dogodek-balluch15-prestavljeno.jpg

Kdaj: nedelja, 28. junij 2015 ob 10:00

Kje: Mostec, Ljubljana 

Vabimo vas na delavnico »Kako postati aktivist za pravice živali?«, na kateri nam bo Martin Balluch razložil, kaj pomeni aktivizem za pravice živali in kako postati efektiven aktivist. Odgovoril nam bo na vprašanja, kako se pametno upreti t.i. demokraciji in njenim sistemom zatiranja živali, ali je reforme potrebno izpeljati po korakih ali zahtevati celostno takojšnjo odpravo zatiranja ter kakšne vrste aktivizma poznamo in zakaj je pomembno boriti se na različnih frontah. Spoznali bomo primere dobre prakse aktivističnega delovanja: od začetnega zbiranja informacij do konfrontacijske kampanje.

Kdo je Martin Balluch
Ddr. Martin Balluch je avstrijski aktivist za pravice živali in dvakratni doktor znanosti (iz fizike in filozofije). Je soustanovitelj Avstrijskega veganskega društva ter predsednik Avstrijskega združenja proti industrijski reji živali (Verein Gegen Tierfabriken). S to organizacijo je v domovini dosegel prepoved gojenja živali za krzno, prepoved nastopanja živali v cirkusih, prepoved prodaje psov in mačk v trgovinah za živali, prepoved usmrtitev živali v zavetiščih, prepoved baterijske reje kokoši in tudi obvezo, da mora vsaka avstrijska zvezna dežela imeti svojega varuha pravic živali. Leta 2008 so ga skupaj z desetimi aktivisti aretirali na podlagi protiterorističnega zakona. Po treh mesecih so ga izpustili, sodni proces, ki je trajal več kot eno leto, pa se je končal z oprostilno sodbo. Zgodba aktivistov je prikazana v dokumentarnem filmu Der Prozess.

Delavnica bo potekala v angleščini.

Julija 2012 je gostoval v Sloveniji v sklopu seminarjev Out of the box. Njegovo predavanje The strugle for Animal rights si lahko ogledate na Povezavi.

Dogodek organizirata: Slovensko vegansko društvo in Civilna iniciativa za izboljšanje pravne zaščite živali

Zemljevid