15. Veganski pohod za vsakogar – Sinji vrh

 

dogodek_pohod_Sinji_Vrh.jpg

Kdaj:  Nedelja, 13.1.2019, ob 10:15
Kje: Štartamo iz parkirišča pri izviru Hublja
Kako: Prijavi se z sms-om na 068 160 332 (Robert)


Vsak nov pohod se odpravimo na drug konec Slovenije, zato smo za 1. Veganski Pohod za Vsakogar izbrali Primorsko. Naslednjo nedeljo (13.1.) se torej odpravljamo na Sinji vrh (1002 m), ki z 752 metri višinske razlike nekoliko enostavnejši od prejšnjega pohoda v Julijskih Alpah. Že zaradi same lege tega hriba pa bodo tudi razmere občutno milejše zato dobrodošli vsi, ki bi radi novo leto začeli bolj aktivno, vendar še niste prepričani v svoje kondicijske sposobnosti. Ta primorska 'krtina' je primerna odskočna deska ;)

V penzionu tik pod vrhom pa se bomo tudi okrepčali, zato mi prosim najkasneje do petka (11.1.19) sporočite koliko bi vas tam kaj pojedlo. Katere veganske jedi bojo na voljo vam bomo objavili v dogodku v ponedeljek 7. januarja.

Vzpon na Sinji vrh bo trajal približno 2 ure iz parkirišča pri izviru Hublja, med samim pohodom pa bomo naleteli na fascinantno naravno tvorbo z prečudovitim razgledom – Otliško okno ter na simpatičnega (ne tako zelo) naravnega kamnitega polža. Hodili bomo v skupini s tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je primerna gorska obutev, priporočene so pohodne palice in topla oblačila.

Sinji vrh je razgledna gora, ki se nahaja med Colom, Ajdovščino in Predmejo. Z vrha je lep pogled po večjem delu zahodne Slovenije (ob lepem vremenu se vidi tudi morje). Na vrhu stoji manjši križ, žig pa je 3 minute pod vrhom pri penzionu Sinji vrh.

PRIJAVA:
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko sms-a na telefonsko številko 068 160 332, če je le mogoče do petka (11.1.19). V sms-u javite svoje ime, tako bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj pove, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo in da narave po nepotrebnem ne onesnažujemo. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo.

NA DAN POHODA:
Dobimo se na parkirišču ob izviru Hublja ob 10.15. Iz Ljubljane pa bomo štartali iz parkirišča na Dolgem mostu ob 9:00. V primeru, da ste potrdili svojo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej.

Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije:
http://www.hribi.net/izlet/izvir_hublja_sinji_vrh_mimo_otliskega_okna/26/813/1449

O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:
Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen - želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.

Slovensko vegansko društvo:
www.vegan.si

Veganski izziv:
www.izziv.si