13. Veganski pohod za vsakogar - Smrekovec

dogodek_Smrekovec.jpg

 

Kdaj:  Nedelja, 16.12.2018, ob 9.30

Kje: Štartamo iz parkirišča ob križišču k cesti za Brložnik.

Kako: Prijavi se z sms-om na 068 160 332 (Robert)


To nedeljo se odpravljamo na koroški konec, in sicer Smrekovec, ki je malenkost zahtevnejši od Mirne gore, kjer smo bili 4. novembra, vendar le za 250 m višinske razlike.

Vzpon na Smrekovca bo trajal približno 2 ure, višinske razlike pa bomo naredili 827 m. Hodili bomo v skupini s tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je primerna gorska obutev, priporočene so pohodne palice in topla oblačila.

Smrekovec je gora vulkanskega nastanka na vzhodnem robu Smrekovškega pogorja. Obsežen travnat vrh, na katerem stoji piramida z vpisno skrinjico in knjigo in ob njej razgledna ploščad, obdaja smrekov gozd. Razgled seže zelo daleč le proti severu ga nekoliko ovira gozd.

PRIJAVA:
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko sms-a na telefonsko številko 068 160 332, če je le mogoče do sobote. V sms-u javite svoje ime, tako bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj pove, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo in da narave po nepotrebnem ne onesnažujemo. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo.

NA DAN POHODA:
Dobimo se na parkirišču, ki je 50 m oddaljen od križišča, kjer se levo preko mostu odcepi cesta k Brložniku. Iz Ljubljane pa bomo štartali iz parkirišča pri Hoferju na Chengdujski 1 (na vzhodnem koncu Fužinskega naselja) ob 8:00. V primeru, da ste potrdili svojo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej. 
Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije:
http://www.hribi.net/izlet/bele_vode_rebrsak_smrekovec_/3/485/1466

O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:
Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen - želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.

 

Dogodek na Facebooku.


Slovensko vegansko društvo:
www.vegan.si

 

Veganski izziv:
www.izziv.si