12. Veganski Pohod za Vsakogar - Trdinov vrh

geraaaa.jpg

Kdaj: nedelja, 4. novembra, od 9:00

Kje: Trdinov vrh (Štartamo iz parkirišča v Gabrjah)

Kako: Prijavi se z sms-om na 068 160 332 (Robert) 

 

Pozdravljeni vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe. Na prejšnjem Veganskem Pohodu za Vsakogar (14.10.) smo se podali v osrčje Kamniško Savinjskih Alp in bilo je popolna "šajba", prijetna družba in odlična hrana. Kot smo že izpostavili v opisu prejšnjega pohoda, planiramo vsak mesec organizirati en lažji in en nekoliko težji pohod (vendar še vedno primeren trenutnim razmeram v hribih ter naši kondicijski pripravljenosti). To nedeljo se odpravljamo na nekoliko enostavnejši Trdinov vrh med Gorjance in nato še v novopečeni veganski bistro Strgar+Veganika.

Vzpon na Kamniško Sedlo bo trajal približno 2 ure, višinske razlike pa bomo naredili 778 m. Hodili bomo v skupini s tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je primerna gorska obutev, priporočene so pohodne palice in topla oblačila.

Trdinov vrh je najvišja točka v pogorju Gorjancev. Z vrha je zaradi gozda razgled slab, a se kljub temu ob lepi vidljivosti vidi del Julijcev in Kamniško Savinjskih Alp. Na vrhu kateremu Hrvatje pravijo Sveta Gera (slovensko Sveta Jera) sta bili postavljeni dve manjši cerkvi. Prva je Sveta Jera od katere so ostale ruševine, druga pa je kapela Svetega Ilije, ki se nahaja na hrvaški strani in ima obnovljen nadstrešek, ki preprečuje propadanje obzidja. Vrh pa ima poleg omenjenih cerkva tudi razgledno ploščo in vpisno skrinjico z žigom. Na Trdinovem vrhu pa so postavljeni tudi oddajniki, ki so lepo vidni že iz doline.

PRIJAVA:
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko sms-a na telefonsko številko 068 160 332, če je le mogoče do sobote. V sms-u javite svoje ime, tako bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj pove, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo in da narave po nepotrebnem ne onesnažujemo. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo.

NA DAN POHODA:
Dobimo se na večjem parkirišču v bližini ulice Šumeči potok v naselju Gabrje. Iz Ljubljane bomo štartali iz parkirišča pri Leclercu ob 8:00. V primeru, da ste potrdili svojo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej.
Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije:
http://www.hribi.net/gora/trdinov_vrh/25/735

O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:
Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen - želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.

Slovensko vegansko društvo:
www.vegan.si

Veganski izziv:
www.izziv.si