10. Veganski pohod za vsakogar - Čaven

dogodek_Caven.JPG

Kdaj:  Nedelja, 1.4.2018, ob 9.00

Kje: Štartamo iz manjšega parkirišča v bližini pokopališča v vasi Stomaž

Kako: Prijavi se z sms-om na 068 160 332 (Robert)

 

Pozdravljeni vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe. Po prejšnjem prijetnem pohodu na sončni Blegoš se to nedeljo znova odpravljamo na primorski konec. Ob jubilejnem 10. Veganskem pohodu za vsakogar se tokrat zares odpravljamo na Čaven (1242 m). Kot smo že izpostavili v opisu prejšnjega pohoda, planiramo vsak mesec organizirati en lažji in en nekoliko težji pohod (vendar še vedno primeren trenutnim razmeram v hribih ter naši kondicijski pripravljenosti.) Čaven bo nekoliko daljši, saj nas čakata dobri 2 uri ter 957 m višinske razlike.

Ponovno bomo hodili v skupini z tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je primerna gorska obutev, priporočene so dereze, pohodne palice in topla oblačila.

Koča Antona Bavčerja na Čavnu se nahaja južno od Malega Modrasovca (1305 m) na nekoliko večjem travniku. Od tu lahko ob lepem vremenu med krošnjami dreves opazimo del Jadranskega morja. Z razgledne točke (5 minut hoje stran od koče) se nam odpre lep razgled na Vipavsko dolino.

PRIJAVA:
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko sms-a na telefonsko številko 068 160 332, če je le mogoče do petka. V sms-u javite svoje ime, tako bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Javite tudi, ali bi želeli imeti veganski obrok na vrhu, če ga bo gorska koča imela v ponudbi. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj pove, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo.

NA DAN POHODA:
Dobimo se na manjšem parkirišču v bližini pokopališča v vasi Stomaž ob 9:00. Iz Ljubljane pa bomo štartali iz parkirišča na Dolgem mostu ob 7:30. V primeru, da ste potrdili vašo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej. V primeru slabega vremena se pohod prestavi na naslednjo nedeljo.
Po pohodu bomo po želji udeležencev druženje nadaljevali v restavraciji Ku Dobro (Šmihel-Nova Gorica).

Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije:
https://www.hribi.net/izlet/stomaz_koca_antona_bavcerja_na_cavnu_/26/500/1406

O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:
Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen - želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.

Slovensko vegansko društvo:
www.vegan.si

Veganski izziv:
www.izziv.si

Povezava do Facebook  objave.