Članki

V kategoriji Članki boste našli intervjuje, prevode zanimivih besedil, poglobljene razprave o veganstvu in druge zanimive prispevke.
Razkrivanje resnice nosilcem oblasti: Razumevanje dominantne pripovedi prehranjevanja z živalmi za krepitev veganstva in spremembo družbe

Objavljeno jun 23, 2013

Kot vegani si ne prizadevamo samo za to, da bi ljudje nehali jesti meso; ciljamo na revolucionarni preobrat v družbeni zavesti, ki bi nasilno in zatiralno kulturo preobrazil v nenasilno in liberalno.


Od ostrostrelca do aktivista za pravice živali

Objavljeno jun 18, 2013

Osebna izpoved Damiena Maderja o njegovi preobrazbi iz lovca in ostrostrelca avstralske mornarice v zagovornika pravic živali in ohranjanja divjine.


Iskanje božanske matere znotraj nas

Objavljeno jun 17, 2013

Razmišljanje dr. Willa Tuttla o hrepenenju po ženski senzitivnosti, prijaznosti in materinski vzgoji, ki je zatrto s strani obstoječih družbenih vzorcev, zlasti s kulturno pogojenimi navadami uživanja mesa.


Če jeste raznoliko rastlinsko prehrano, vam ni potrebno skrbeti za posamezna hranila.

Objavljeno jun 17, 2013

Izvleček iz knjige Whole: Rethinking the Science of Nutrition avtorja T. Colina Campbella.


Intervju z Jeffom Novickom

Objavljeno jun 1, 2013

Intervju s strokovnjakom za dietetiko in prehrano Jeffom Novickom o njegovem delu, preteklosti, sedanjosti in prihodnosti ter o tem, kako najti prave informacije o zdravi prehrani.